Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Hodina je schopen mj. děkovat pod cizím blogem za diskusi, jako by snad byla pod jeho článkem  - přičemž pod vlastními diskuse "statečně" neotvírá, (zmíněná diskuse viz http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A130219_322461_blogidnes ), sebrat bez dovolení (dle něj "převzít") článek, který se mu hodí a ještě autorce sdělit, že by mu měla hezky poděkovat a to nezmiňuji, na co všechno je schopen narazit tu svoji "střídavku - za každou cenu". Takový všehoschopný... Pokud v tomto duchu "pomáhá" - potěš...

13 1
možnosti
Foto

No...zrovna jsem po přečetní toho jeho příspěvku měl potřebu napsat něco podobného R^

10 2
možnosti
Foto

Vidím, že nevděk autorů klesá s jejich stoupající úrovní. Řada autorů velmi zvučných jmen za převzetí jejich článků na Střídavce ještě hezky poděkovala... Pokud jde o zde navržené "řešení", jednoznačně jej odmítám. Dělit si všechnu práci rovným dílem má smysl pouze tehdy, pokud oba partneři všechnu práci zvládají podobně dobře. Když ne, je na místě dělba práce dle toho, kdo co zvládá lépe. Viz příklad dobře vydělávajícího podnikatele - je nesmysl, aby stejně jako jeho méně schopná žena běhal doma s prachovkou, zatímco ona v tomto čase vydělá pro rodinu desetkrát méně. To by vedlo pouze k tlaku na schopné muže, aby se více štvali v práci i doma. A zneužívat racionální dělbu práce před rozvodem k určení porozvodové péče, tedy k tomu, aby ženy odstavily otce od dětí, je nechutná demagogie.

4 20
možnosti

Tak nezůstávejte na půli cesty a prozraďte, kteří autoři velmi zvučných jmen to byli? Aspoň jednoho, jo?

16 3
možnosti

...koukám, že na milovnici života jste nějaká moc ukňouraná :)

11 4
možnosti
Foto

Vám přijde že kňourám ? V čem ?

4 10
možnosti

Mate v podstate pravdu, jenze to si mnozi muzi nepripusti, ze jedna osoba funguje jako primarni osoba, ktera poskytuje peci a ktera dava vic nez ta druha strana. Tim nerikam, ze otec neni dulezity, ale prece jen u malych deti, pokud matka neni nejaka neschopna a kruta bytost, by nemelo byt rozhodovani tak slozite, male dite patri k matce. Jen maloktery muz umi pecovat tak jako matka, jiste najdou se, ale je jich jako safranu. Stridavou peci chteji muzi z ruznych duvodu a nechapu, proc nekteri nechapou, ze matka/zena ji odmita ne proto, ze se boji, ze prijde o vyzivne v plne forme nebo ze chce delat naschvaly, ale proste proto, ze nechce, aby se dite muselo porad stehovat sem a tam a tam sem.

9 3
možnosti
Foto

Malé dítě "patří" rodičům :) Tvrzení, že jen ...málokterý muž umí pečovat jako matka ... plave na vodě :) ... Stěhování sem a tam ... dítě čeká vlastně vždy, ať je upraven pouze styk s dítětem nebo realizována střídavá péče ... tedy také nepovažuji za relevantní argument :)

Chápu ale, že dost dobře není možné, aby kupříkladu muž přirozeně kojil :))

5 5
možnosti
Foto

Děkuju za opět zajímavý článek ;-) Jinak to vaše řešení vychází vlastně také ze zákona o rodině, který přihlíží k tomu, kdo o dítě před rozvodem pečoval. Jenže jak už tu zaznělo, ne každý muž provozuje raděj "gaučing" než péči o dítě, spousta tátů se už dnes podle svých možností snaží dětem velmi věnovat, přesto jsou i pro takovéto šance na získání střídavé péče mizivé, bohužel. Můj názor je ale ten, že možnost vychovy svého dítěte nemůže být po rozvdu jakoby "za odměnu" pro toho víc pečujícího... Dítě potřebuje rodiče oba a my mu to musíme zajistit! Rozvod prostě rozdává karty znova, je podobně stresující jako úmrtí v rodině, proto také nemá smysl tvářit se, že se nic neděje a vše bude jako dřív... Při úmrtí rodiče musí začít pečovat i rodič, který to doposud nedělal a po rozvodu by mělo nastat totéž, jinak to nemusí přežít vztah dítě a rodič... A ten je nepopsatelně důležitý... V

2 11
možnosti

srovnávat úmrtí matky (protože "rodič, který pak musí začít pečovat, i když to doposud nedělal".., je na 99 % muž, že?;-)) se situací po rozvodu,  to je tedy úlet!8-o

7 1
možnosti
Foto

Ctím názor, že když se dva nedohodnou ... rozhoduje soud na základě práv a prospěchu dítěte :) Bez ohledu na práva otce nebo matky :)

7 1
možnosti

no právě, on tak ještě moc nerozhoduje, nějak to "neumí". Lepší se to, ale pomalu. Se spoustou citových zranění "po cestě". Ale jinak než vývojem to asi nepůjde.

1 8
možnosti

O střídavou péči většinou žádají dobře finančně zajištění otcové, tak je logické že matky bývají proti. Velmi se jim tím omezí penězovod:-) A nejen to. Platit dokonce musí i ony.

7 12
možnosti

Ale když se domluví, tak nemusí.

0 5
možnosti

Víte, blbý je, že té možnosti být s dětmi nějak rozumně, se nemohou často dobrat ani otcové, kteří jsou "třičtvrtě mámy". Tedy ani ti, kteří opatrovali, uspávali, vařili, lítali s dětmi po kroužcích, po příchodu z práce je přebírali.

Je jich čím dál víc, takových aktivních tátů. Tak asi není divu, že se svými dětmi chtějí být.

Co by takoví dali za matku "Jitku" z vašeho předchozího blogu.

2 7
možnosti
Foto

Jenže já tomuhle nevěřím. Není to tím, že vy se setkáváte až s těmi, kteří neuspěli? Já mám ve svém okolí čtyři páry, kterým to funguje a neznám jedinou ženskou, která by nějak bránila styku dětí s otcem. Vlastně jo, jednu jo, ale to je psychopatka. Každá normální máma  a těch je nás přece většina, ví, že je táta potřeba a dělá všechno v zájmu děcka.

4 4
možnosti

Výborný článek. Muži by si všechno tohle měli uvědomit, než budou o střídavé péči uvažovat. Ve většině případů to dopadne tak, že se o děti stará exmanželova nová partnerka, nebo pokud není, tak stejně všechno padá na matku dětí a děti jsou u tatínka více méně "na prázdninách".

11 2
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5609x
Jsem Pěstounka, která přijímá ohrožené děti. Dělám ze všech sil vše, co můžu proto, aby byl jejich další život lepší než ten předchozí. Taky jsem hrdá máma svých dětí a vzorná, věrná a vařící (3xv) manželka. Často jsem samolibá, marnivá, líná, tvrdohlavá, hádavá a v neposlední řadě infantilní a i když mi občas někdo říká Sluníčkářka, tak já se víc cítím jako OBLÁčková ....