Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Jen zpívají si rock a zpívají si rock no já vám povím, milá paní, škoda pro ně škol. 

To máme mládež, to máme mládež, doma řezali je málo, jak se zdálo, kam to vede se ptám.

To včera jeden kluk mě sednout nepustil a vymlouval se na frakturu, to je jejich styl. 

To máme mládež, to máme mládež, doma řezali je málo, jak se zdálo, kam to vede se ptám. 

Ty holky jen tak tak se vejdou do svejch džín a tyhle jejich mini, mini, já jsem z toho hyn. 

To máme mládež, to máme mládež, doma řezali je málo, jak se zdálo, kam to vede se ptám.  A všechno chtějí hned a všechno vědí líp, a když jim člověk moudře radí, mají na to vtip.  To máme mládež, to máme mládež,doma řezali je málo, jak se zdálo, kam to vede se ptám.  No já vám povídám, my bili jinačí, i když se o nás taky neslo naší pavlačí.  To máme mládež, to máme mládež, doma řezali je málo, jak se zdálo, kam to vede se ptám. jó, kam to vede se ptám.

6 1
možnosti
MR

M75i37l44a54n 84R77a31d16e40k

24. 9. 2013 17:12

je to pravda, ja takoveto spratky zazil v USA, davno, i kdyz se to nezmenilo, a dospejou az kdyz je rodice vyhodi z domova a dostanou od zivota presdrzku, je to pro ne sok, ale zdravej. Ony tyto deticky take dostanou, zadne strachy. Zamestnavatel, policie a zivot se s nima mazlit uz nebude. A proto je tolika mladistvych vytrzniku, doma je nepripravuji na zivot, tak si to odtrpi oni, ale bohuzel spolecnost take.

6 0
možnosti
Foto

Tady už chybí jen pan Sycha- ten by Ti to, Marcel, natřel;-D

0 0
možnosti
MC

Obávám se o paušalizaci co jsou to " normální pravidla". Podobně to zde ve svém příspěvku naznačil p.Pechar. Lze se spíše v tomto v případě postavit na stranu zástupce ombudsmana, neboť zde nutno přihlédnout i k možným chybám striktně sociálně kolektivistického dogmatu namísto zamyšlení se k individuálního selhání vychovatelky či učitelky z hlediska pouhého vlastního pohodlí. Nesmírně zajímavý by byl průzkum politického přesvědčení našich vychovatelek. Rozhodně bych si rozmyslel své dítě svěřit lidské vizi, která opravdu nedovede vychovávat, neboť samé ji kvalitní výchovu byla odepřena.

1 5
možnosti
VA

Nelze než souhlasit !! Tuto problematiku tak trochu znám protože se denně pohybujeme ve školkách. Jezdíme tam s loutkovým divadlem, takže tuto situaci vidíme tak nějak z třetí strany. A mohu říct, že většinou jsou to rodiiče kteří jsou zralí na pár facek !!! Fakani co jim říkají děti jsouk učitelkám už ve školce naprosto hnusní a kdyxž si učitelka dovolí rodičům postěžovat na jejich andílka, aby se bála o místo nebo toho že rovnou skončí před soudem!! Zažila jsem na vlastní oči, když učitelka řekla asi čtyřletému chlapci,, Pavlíčku jdi uklidit ty hračky,, Pavlíček se na učitelku podíval zavilým pohledem a prohlásil ,, jdi do piči ty krávo!,, Stálo mě to hodně sebezapření abych po něm neskočila a nenaplácala mu co se do něj vejde. Učitelka stála, měla v očích slzy a nemohla v podstatě nic, jen vysvětlovat ,, Pavlíčkovi, že takhle se nemluví,, Myslím že není více co dodat!!!!!!

23 3
možnosti
Foto

Není problém vyloučit takové dítě ze školky- takhle loni vyloučili ze školky mou neteř, takže rodiče museli rychle hledat novou školku. Divím se- při takové nouzi o místa ve školkách, že se bojí takové rozcapené, nevychované spratky vyloučit. Ta možnost tady je.

15 2
možnosti
MT

Koukám že se na jednou internet zaplnil odborníky na výchovnou metodu velkého biče a malého dvorku, tak si jen dovolím konstatovat že moje maminka, která celý život s dětmi v mateřských školkách pracovala, mnoho let "nespavou třídu" vedla. Samozřejmě by bylo pohodlnější přinutit smráďata ležet a předstírat spánek a "disciplínu", ale ona je prostě toho názoru, že ten čas radši využijí nějak smysluplně, a tak s částí dětí dělali nějaké hudební kroužky a podobně. Poobědové spaní podle ní ani vzdáleně nesouvisí s těmi konstrukcemi, které se tu rozvíjejí ad absurdum. A maminku považuju za absolutní autoritu v oboru:)

6 1
možnosti
OP

Moje děti první rok, tedy v 3 a 5 letech vstávaly v 5, abych byla na 6 v práci. Byly vděčné za to, že ve 12 mohly jít spát a spaly poctivě do 14.30. Tady nejde o pohodlnost učitelek,navíc ony jsou až ty poslední které můžou měnit pravidla.

12 3
možnosti
Foto

Souhlasím s tím, že děti se nemají ve školkách nutit ke spaní...stejně jako je nesmysl nutit dítka jíst vše, co je jim předloženo :) To nemá nic společného s nezvedeností nebo snad výchovou...mícháš hrušky s jablky ...

9 4
možnosti
OP

Dítě má nárok si odpočinout a také má respektovat to, že jiné děti usnou. Některé je ve školce od 7 hodin, vstává v 6, je tedy ve 12 unavené. Jiné spí do 8, pak neusne a učitelka ho nechá tiše hrát ve třídě. Dítě jí to, co rodiče. Pokud matka nesnáší jiné maso než kuřecí a otec nenávidí zeleninu, myslíte, že dítěti servírují pestrou a vyváženou stravu? Jsou děti, kterým nikdy máma neupekla buchty nebo neudělala tvarohovou pomazánku, znají jen paštiku z konzervy nebo pařížák z kelímku. Není to jen nešvar posledních let, znám to z doby před už cca 18 lety.Tehdy se vzýval mekáč, všelijaké tyčinky z reklam a jablko bylo out.

5 3
možnosti
MP

Píšete: „Mluvím o normálních pravidlech, které umožní dítěti rozvoj. Po obědě se odpočívá…“ – To zní jako axiom, dogma, o kterém se nepochybuje. Proč? Proč SE po obědě odpočívá? Co je na tomto pravidle normálního? A druhá otázka – jak, čím odpočinek po obědě umožní dítěti rozvoj?

6 1
možnosti
AJ

Dítě, jeho vyvíjející se nervová soustava potřebuje pro řádný vývoj ŘÁD. Pravidelnost, na kterou se dítě může spolehnout. K tomupatří i pravidelný spánek, napřed dvakrát denně,pak po třetím roce jenpo obědě. Ve školce dítě spát nikdo nenutí, ale má ležet a neotravovat.

Dnes vidíme bezradné a především líné rodiče, kteří dětem doma nedají žádný řád, dítě jde spát, až když chce (a kdy to je?), nic nemusí - a pak to nazývají hyperaktivitou - a čekají od školy, že se stane zázrak.

5 2
možnosti
JP

Co se do toho motá ombudsman? Vždycky to bývalo tak, že si děti lehly, a to, které neusnulo, protože to nepotřebovalo, si po cca půlhodince odpočinku šlo hrát. Ale muselo si hrát potichu, aby ostatní spící nebudilo.

3 0
možnosti
IK

ombudsman (resp. zástupce Stanislav Křeček) se od toho na svých FB stránkách distancuje, prý dal jen doporucení obrátit na na śkolskou inspekci :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5609x
Jsem Pěstounka, která přijímá ohrožené děti. Dělám ze všech sil vše, co můžu proto, aby byl jejich další život lepší než ten předchozí. Taky jsem hrdá máma svých dětí a vzorná, věrná a vařící (3xv) manželka. Často jsem samolibá, marnivá, líná, tvrdohlavá, hádavá a v neposlední řadě infantilní a i když mi občas někdo říká Sluníčkářka, tak já se víc cítím jako OBLÁčková ....