Marcela Tobiášová

Vemte muže na Burlesku, vyplatí se Vám to....

20. 01. 2016 20:25:53
Proč dal Ježíšek mému muži k Vánocům zrovna vstupenky na Burlesku, se můžu pouze domnívat. Faktem je, že to byl jeden z nejlepších dárků ... pro nás oba.

Možná ho chtěl vytrhnout z reality všedních dnů, možná odměnit trpělivost, s jakou přistupuje ke mně – ke své ženě, možná usoudil, že i muž pevných mravních zásad může chvíli snít ... o ženě cizí.

Těšila jsem se možná víc než on. Můj muž je totiž pesimista, ze zásady předpokládá, že všechno bude horší...tak může být maximálně dobře překvapen, jak tvrdí.

Burleska je kabaretní vystoupení založené na vtipu a lehce oděných krásných ženách. Jejich fotografie v různých časopisech mi nedaly spát, rozhovory s tanečnicemi o jejich umění, kostýmech a svádění diváků mě bavily až se přání stalo skutečností a

můj muž dostal dvě vstupenky a světe div se, vzal mě sebou.

Show Praque Burlesque se koná každý pátek na Vinohradech, v paláci Royal. Za dob první republiky zde byl biograf a interiér divadla duchem dob minulých přímo dýchá. Už při vstupu do předsálí se na vás usmějí půvabné šatnářky a úslužný mladík vás zavede k Vašemu stolu.

Sedí se u stolků s křesly, jen vy, kteří patříte k sobě...Při sezení se můžete tulit, drinky donesou sympaťáci mladí muži v bílých košilích a lesklých botách.

Atmosféra očekávání Vás úplně vtáhne.

Svítí rudá světla, hraje hudba a zdvíhá se opona...

Tanečnice si Váš potlesk vyžádájí, svádí Vás, máte pocit že jsou tu jenom kvůli Vám. Platí to pro muže a platí to i pro ženy.

Dáma hodně plných tvarů v rudých přiléhavých šatech začne zpívat. Všichni na ni ohromeně zírají – a není to jen pro její dokonalý hlas. Dokáže rozvlnit boky tak, jak by Vás ani nenapadlo, že to jde.Svlékne se jedním pohybem a stojí před Vámi v korzetu a podvazcích. Otočí se k Vám záda a klekne si na kolena. Prohne se v zádech a sundá korzet...

Kočičí žena kůži zamňouká a vyzve publikum, aby jí pozdrav vrátilo.

Slabota. Jsme sevření, už dávno si neumíme hrát...Protahuje se s takovou samozřejmostí a potěšením a mě dochází, že to co mě na ní přitahuje je láska a to láska k sobě samé. Ona ví, stejně jako kočka, že svět patří jenom jí a že si zaslouží být obdivována a milována. Feministky ať mě sežerou, ale tyto ženy se nijak nedegradují tím, že tančí a u toho se svlékají. Jsou esencí ženskosti a svými půvaby si ochočí každého muže.

Milé ženy, zkuste to: MŇAU...

Zkuste protáhnout se líně a přitom se pohladit po tváři, po ramenou, po bocích. MŇAUU...

Nejde to, že? Vypadáte trapně ( stejně jako já) a cítíte se u toho divně...

Říkám si, jak se to stalo, že mnohem víc štěkám než předu ....

A Kočičí žena vyskočí na u stropu zavěšenou houpačku a zavěšená hlavou dolů roztleská publikum a sundá si podprsenku...Žádná trapnost, lacinost, žádné porno.

Krása.

A další svůdná kráska, tentokrát vysoká rudovláska, oblečená v saténovém župánku a tančící na vysokých podpatcích, zřejmě svedená a zhrzená milenka, lehá si na gauč a pomalu, pomalinku sundavá punčochy, jednu po druhé a pak si bere škrabošku a vy čekáte, co udělají její ruce ..

A v tu chvíli padá opona.

Přesně v ten okamžik, abyste cítili vzrušení, nedočkavost a touhu....

Aby Vám na plné obrátky pracovala představivost a fantazie.

Abyste se narovnala a usmála na muže, s nímž žijete už několik let a myslíte si, že Vás nic nemůže překvapit.

Uvidíte v jeho očích jiskru. A otázku...

Můžeš být, možná, někdy...stejně svůdná jako ony?

Tyto ženy, tyto tanečnice, totiž nejsou dokonalé. Jsou jako my, jako já i jako Vy.

Odvaž se

Chceš mě?

Dívej se

Hýčkej mě

Tanči se mnou

Chtěj mě

Domů jsme jeli vlakem. Spolu poprvé. Je těžké najít po letech manželství něco, co jsme spolu ještě nezažili.

Někdy je těžké mluvit o svých snech a touhách.

Není na to čas a nehodí se to.

To proto dal Ježíšek mému muži tyto dvě vstupenky.

Aby si jeho žena připomněla to, že je ženou. Nejenom manželkou, kuchařkou, pradlenou a uklízečkou, pracovnicí údernicí a bojovnicí na různých frontách, ale i ženou.

Aby si občas i hrála, přestala se kontrolovat a hlasitě řekla MŇAUUUUUUU.

http://www.leroyal.cz

Autor: Marcela Tobiášová | karma: 25.13 | přečteno: 1209 ×
Poslední články autora